Πληροφορίες:


ΑΘΗΝΑ: (1) Χαλκοκονδύλη 5, Πλατεία Κάνιγγος, τηλ. 210 - 330.111.0 (2) Χαλκοκονδύλη 9 και Πατησίων, τηλ. 210 - 33.01.300. 1-5' από μετρό και ηλεκτρικό (Ομόνοια ή Πανεπιστήμιο) και τις κυριότερες αφετηρίες λεωφορείων και τρόλεϊ (Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου κλπ.)


ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τσαμαδού 44, 1ος όροφος, εντός Στοάς Θεολόγου (είσοδος και από Αγίου Κωνσταντίνου 11), τηλ. 210 - 41.000.34, 210 - 41.000.85. Πολύ κοντά στο Δημοτικό Θέατρο, στον Ηλεκτρικό Πειραιά και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.


Νέο! ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 54 και Βουλιαγμένης 58β, ακριβώς μπροστά στο METRO ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Τηλ. 210 96.200.43.

Online μαθήματα (real time) για όλη την Ελλάδα. Πανελλαδικό τηλ: 210 33.01.300.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Michigan Proficiency - προφορικά: χρήσιμες συμβουλές για το speaking του Michigan Proficiency (ECPE).

Proficiency Michigan ECPE – χρήσιμα tips για το speaking του ECPE
To speaking του Michigan Proficiency θεωρείται από πολλούς το πιο βατό μέρος της εξέτασης του Proficiency (με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι αναφερόμαστε σε έναν προετοιμασμένο ενήλικο υποψήφιο). Το σκεπτικό είναι ότι δύσκολα απορρίπτεις έναν συνεργάσιμο και εμφανώς καλά προετοιμασμένο “οριακό” υποψήφιο στα προφορικά, καθώς η αμφιβολία και το υποκειμενικό στοιχείο που υπεισέρχονται (σε αντίθεση π.χ. με το listening ή το GCVR όπου οι απαντήσεις είναι δεδομένες) συνήθως λειτουργούν υπέρ του υποψήφιου.
Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι προτεραιότητα στο speaking του ECPE έχει η ευχέρεια λόγου σε συνδυασμό με μία ταχύτητα ομιλίας και γενικότερα response αντίστοιχη με αυτή ενός native speaker. Μπορεί σε άλλα μέρη της εξέτασης οι “εξεζητημένες” λέξεις να παίζουν κάποιο ρόλο, στα προφορικά όμως δεν υπάρχει λόγος να πασχίζετε να χρησιμοποιήσετε όλες τις “δύσκολες” λέξεις που μάθατε για το GCVR. Είναι συχνά προτιμότερο για τον υποψήφιο να χρησιμοποιήσει πιο απλό λεξιλόγιο (σε λογικά πλαίσια), εάν αυτό τον διευκολύνει να μιλήσει με μεγαλύτερη ευχέρεια.
Πέραν αυτού, οι υποψήφιοι του ECPE πρέπει να εξασκηθούν στα παρακάτω:
  • να μιλούν για τον εαυτό τους 
  • να ρωτούν τον παρτενέρ / συνεξεταζόμενό τους τους για τα ενδιαφέροντα, τους στόχους του κτλ 
  • να απευθύνουν ερωτήσεις στον εξεταστή στα πλαίσια μίας συζήτησης ανάμεσα σε τρία πρόσωπα
  • να είναι σε θέση να μιλήσουν για 1-2 λεπτά non-stop (μονόλογος) για να αναλύσουν δεδομένα πάνω σε κάποιες επιλογές
  • να κρατούν σημειώσεις όσο ο συνομιλητής / συνεξεταζόμενός τους παρουσιάζει τις επιλογές του
  • να συζητούν τα υπέρ και τα κατά διαφορετικών επιλογών με το συνομιλητή τους
  • να ετοιμάζουν μία παρουσίαση μαζί με το συνομιλητή τους
  • να κάνουν μία παρουσίαση και να είναι σε θέση να αιτιολογήσουν και να τεκμηριώσουν την επιλογή τους
Παρακολουθώντας μαθήματα Proficiency στην Ευρωδιάσταση, είστε εξασφαλισμένοι ότι ο τρόπος διεξαγωγής του speaking στα πλαίσια των μαθημάτων είναι απόλυτα συμβατός με αυτόν που θα αντιμετωπίσετε στις προφορικές εξετάσεις, καθώς η Ευρωδιάσταση διατηρεί επί σειρά ετών ακαδημαϊκή συνεργασία με το Hellenic American Union (Ελληνοαμερικανική Ένωση), επίσημο εξεταστικό φορέα των εξετάσεων Proficiency του πανεπιστημίου Michigan στην Ελλάδα.