Πληροφορίες:


ΑΘΗΝΑ: (1) Χαλκοκονδύλη 5, Πλατεία Κάνιγγος, τηλ. 210 - 330.111.0 (2) Χαλκοκονδύλη 9 και Πατησίων, τηλ. 210 - 33.01.300. 1-5' από μετρό και ηλεκτρικό (Ομόνοια ή Πανεπιστήμιο) και τις κυριότερες αφετηρίες λεωφορείων και τρόλεϊ (Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου κλπ.)


ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τσαμαδού 44, 1ος όροφος, εντός Στοάς Θεολόγου (είσοδος και από Αγίου Κωνσταντίνου 11), τηλ. 210 - 41.000.34, 210 - 41.000.85. Πολύ κοντά στο Δημοτικό Θέατρο, στον Ηλεκτρικό Πειραιά και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.


Νέο! ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 54 και Βουλιαγμένης 58β, ακριβώς μπροστά στο METRO ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Τηλ. 210 96.200.43.

Online μαθήματα (real time) για όλη την Ελλάδα. Πανελλαδικό τηλ: 210 33.01.300.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δια βίου μάθηση : Ανάγκη και όχι πολυτέλεια


Παλαιότερα, η αναφορά στη δια βίου μάθηση μπορεί να έφερνε στο μυαλό μας εικόνες καλά αμοιβόμενων, υψηλά ιστάμενων στελεχών, με εξασφαλισμένη θέση και προοπτικές. Στις μέρες μας, η δια βίου μάθηση είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε εργαζόμενο, προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και να παραμένει ανταγωνιστικός και «μέσα στα πράγματα». Η παγκοσμιοποίηση, είτε μας αρέσει είτε όχι, διευκολύνει την κινητικότητα των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι ευκαιρίες καριέρας αυξάνουν, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει και ο ανταγωνισμός για τις ευκαιρίες αυτές, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαθέτουν όλο και περισσότερα προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες.
Χαρακτηριστική περίπτωση γνώσης που αποτελεί πλέον ανάγκη και όχι πολυτέλεια είναι οι ξένες γλώσσες. Το να μάθει κανείς ξένες γλώσσες μπορεί στο παρελθόν να ήταν πολυτέλεια ή «μεράκι», στις μέρες μας όμως αποτελεί ανάγκη.

Κάποιοι ενήλικοι, παρόλο που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών, θεωρούν ότι είναι «μεγάλοι» για να «ξανακαθίσουν στα θρανία». Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ένας ενήλικος μπορεί να μάθει ξένες γλώσσες καλύτερα, ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από ένα παιδί, εφόσον φυσικά το βάλει στόχο, γιατί διαθέτει τέσσερα στοιχεία που δε διαθέτει το παιδί: κίνητρο, αυτοσυγκέντρωση / προσήλωση, ωριμότητα και συναίσθηση του ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και περιορισμένος.

Άρα, το να μάθει κάποιος ξένες γλώσσες ως ενήλικος, άσχετα αν το επιδίωξε ή απλά το έφεραν έτσι οι περιστάσεις, όχι μόνον δεν είναι απαγορευτικό, αλλά αντίθετα μπορεί να αποδειχτεί μία πολύ έξυπνη κίνηση!